2 ambassadors Eerlijke handel

Deel 3 uit de serie '2 Ambassadors' waarin Peter en Fedor in Afrika een spot gaan maken over eerlijke handel.


Waar gaat dit over? Peter Sterk en Fedor van Rossem zijn twee televisiemakers die dachten wel effe een spotje te maken over ontwikkelingssamenwerking. Je weet wel, zo’n zielig kind met een bolle buik en vliegen om zijn mond. Eenmaal in Afrika gaat het mis en gaan ze zelf naar de klote. Kijk hier naar de 20 minuten durende documentaire.

De two ambassadors gaan weer naar Afrika om een televisiespotje te maken voor hun nieuwe opdrachtgever Oxfam Novib. Het spotje moet gaan over het millenniumdoel ‘Eerlijke Handel’ In Tanzania gaat het al snel weer mis. Fedor’s koffer wordt gestolen en de huurauto blijkt niet volledig afgetankt te zijn. Gewapend met een kleine camera, wat ballonnen en pennen trekken ze de heuvels in op zoek naar zielige gezichten. Terwijl hun fantasie op hol slaat mogen ze logeren bij de straatarme familie van Doto. Deze familie leren ze kennen en niets lijkt een volledige integratie in de weg te staan. 

Jammer genoeg worden Peter en Fedor verblindt door hun eigen hebzucht. Fedor probeert de gratis ballonnen van de sponsor te verkopen op een plaatselijke markt terwijl Peter het constructiever aanpakt met kinderarbeid.

Doordat ze elkaar niks gunnen lopen beide handeltjes op niks uit. Wanneer tot overmaat van ramp ook hun auto gestolen blijkt te zijn is de maat vol. Liftend en zonder goede spot vertrekken de mannen weer naar Nederland.

 

terug...

  

 


 

Reageer op dit artikel

 

A3wpIAVFTp, P9vKnjeWv jaar

Oke. Maar wat als je geen server/eigen doimen hebt, maar alleen een gratis wordpress blog. Dan zal het vast niet kunnen http://nepcynxy.com [url=http://qmpveauduf.com]qmpveauduf[/url] [link=http://lycfqswbd.com]lycfqswbd[/link]

5kwlp35wZOf, RpsKyvuoL jaar

Wat leuk! Dus jij bent een van de "daders" :-) Wij hebben er bslsiet van genoten in elk geval. Kleurrijk geheel en die breisels in de kerk waren schitterend!Groet, Marianne

qchAgz2YvGf, kyRdX8CZvv0n jaar

Hier in Praag kun je de Codex Gigas bewonderen, ik weet niet op welke maeinr en hoeveel glas ertussen zit, maar toch Ik ga een dezer dagen (ik woon in Praag) dat boekie toch maar eens bekijken

DLGaia4mM, MDwaKVEWk0FB jaar

Het lijkt me een interesant boek, alle keinns van de wereld, maar dat bood de slang Adam en Eva ook aan dus k'denk dat je ermee voorzichtig moet doen. http://axhnaiukqys.com [url=http://dfabsxblcp.com]dfabsxblcp[/url] [link=http://uufaverknh.com]uufaverknh[/link]

jnoTEFh1I, HlniKVQxG4 jaar

you people may not bleieve at all but i can and will tell you that between heaven and earth are things beyond the reach of ordinary man and women.you people do not know what knowledge is and you would not gain any knowledge if its not by some devine revelation.is this the book of the devil maybe but it sure as hell is not for ordinary folks like you people to read, you could not handle it any one of you, before you open the book of the devil you better make sure your in a right pad with GOD Jehova.

Akif, 16 jaar

Leuk gedaan

Nick, 17 jaar

grappig filmpje, maar je ziet zo dat het hartstikke nep is wat ze met die mensen doen.

Tariku, 17 jaar

Het laat ook de andere kant zien van de 3e wereld landen.

Sander, 16 jaar

Grappig filmpje alleen niet bepaald serieus op het onderwerp

akif, 17 jaar

duidelijk filmpje en grappig

akif, 17 jaar

duidelijk filmpje en grappig

akif, 17 jaar

duidelijk filmpje en grappig

karim, 20 jaar

mooi en duidelijk filmpje

Kevin Kemps, 17 jaar

Leuk filmpje

Marcel, 20 jaar

Goede film, laat andere kant van de 3de wereld zien. Waarbij de zielige filmpjes van Amnesty of andere goede doelen, een onwerkelijke beeld geven.

De mensen daar leven, zoals wij honderden jaren leven. Dit is NIET erg, de mensen zijn er aan gewent. Wij vinden het wel erg.. Maar laten we eerlijk zijn. De economie loopt daar ook goed, maar niet zo snel als bij westerse landen. Dit is niet erg, want dat hoort bij de cultuur, en ze zijn het gewent.

Hoe meer we deze mensen met rust laten, hoe beter ze zich kunnen ontwikkelen. En dat gaat al zeer goed!!

Laatst nog een docu gezien, over de voedingsprijs wat JUIST steeg in afrika, waardoor de mensen NU wel in de problemen raakte. En eerst zich goed konden redden.

Dit was de schuld van de westerse economie. Waarbij beleggers, belegden in voedsel. Dit noemen ze speculeren! De prijs is laag, goede belegging. Maar hoe meer mensen erin gaan beleggen hoe hoger de voedsel prijs word. Waarbij de beleggers winsten maken, en de mensen in de 3de wereld laten stikken.

De goede doelen steken het geld juist liever zo lang mogelijk in hun eigen zak. Hiervoor krijgen ze rente, netzoals je een spaarrekening heb.

Zie het voorbeeld van nog steeds in azië tijdens het tsunami en in Haïti waarbij miljoenen werd gedoneerd. Dit geld minimaal 80 tot 90 procent zitten nog in de zakken.

Nog een voorbeeld 3fm serious request.. Dit geld is voor de rode kruis en was bedoelt voor de moeders in afrika toch?!?! Nou helaas niet dus.. hoorde lang geleden eric korton zeggen. Het geld is over de hele wereld gegaan naar diverse organisaties. WIST NIET DAT AFRIKA OVER DE HELE WERELD VERSPREID WAS?!

Van al het gedoneerde geld, konden er al tientallen landen helemaal heropgebouwd worden met alle luxe faciliteiten.

Manon, 18 jaar

Ik vind het respectloos en nergens op slaan. Nederlanders hebben geen idee hoe erg het daar is, en ze mogen daar geen grapjes over maken want hier hebben ze het supergoed. Ze zijn verwend en hebben het recht niet daar zo een film van te maken vind ik.

Shenety, 17 jaar jaar

Het is niet leuk, ze behandelen de mensen erg slecht

maroua, 19 jaar

leuke film maar best wel zielig voor die kindere

izan, 18 jaar

leuke film vind harstikke mooi

Deli, 20 jaar

gierige nelderlanders :D

maani, 18 jaar

vond het nergens op slaan rare mannen zaten wel leuke&grappige stukjes tussen.

Rynelda, 20 jaar

Is Erg wat er in de 3e wereld landen gebeuren. maar om het op zo'n rare manier te uiten is ook weer heel vreemd.

paul, 19 jaar

vond wel leuk om te zien majaniks voor mij

Isabel.

Beetje zielig dit en die mannen al helemaal kan hier echt boos om worden. beetje die kindjes belachelijk maken. echt heel laag

shannona, 22 jaar jaar

vind het wil heel erg hoe het daar er aan toe gaat maar vind het vreemde manier om iets duidelijk te maken..

jaimy, 18 jaar

ik vind dat ze de mensen in de zeik nemen . ze werken niet voor niet's, dus ze zijn heel erg blij met wat ze krijgen. we zijn allemaal mensen dus behandel ze op de zelfde manier hoe jij behandeld wilt worden.

odnanreF

Leuk filmpje

Denise

Heel zielig alleen een beetje rare mannen

Liekefriet, 19 jaar

vreemde manier om iets duidelijk te maken..

Ronald, 46 jaar

Goed werk!
Leuke creatieve filmpjes met een frisse blik, welke je aanzetten tot nadenken op een gezonde manier.

FairWater Paul Beers, 59 jaar

Leuke aflevering, het is voor de gemiddelde kijker bijna onmogelijk om een juist beeld te vormen van Afrika, door de vele "suggestieve" bedel-documentaires. Zeld sind 1985 werkzaam in veel Afrikaans elanden, nu bezig in de Stichting FairWater, die net als FairTrade kritisch is, maar wij kijken naar de waterprojecten de niet deugen, helaas. Kijk maar eens op onze website en huiver. Groeten, Paul

roelof, 55 jaar

Al lang zijn jullie een welkom relativerend en hilarisch moment in mijn leven. Toch ook fijn om te weten

A v d Minkelis, 50 jaar jaar

geweldig programma
Ik zelf ben regelmatig in afrika en jullie geven zo goed de gekte in denken van de westerse werled aan Wij denken vaak dat wij het wel even gaan oplossen maar we vergeten dat Afrika zo helemaal anders is dan wij denken .EEN PRACHT PROGRAMMA.

roosje, 19 jaar

jullie zijn egt belachelijk hoor. verder kn ik gewoon helemaal nix segge. k hoop dat jullie dit ook lezen. egt erg mn . wat jullie doen.
maar let op. de wereld is egt klein en je weet noooit wie jou ooit kan redden. behandel anderen dus NIET slechtReageer op dit artikel

Naam:

Leeftijd:

Tekst:

In verband met spam vragen we je onderstaande code over te typen in het veld daaronder.

Code:

Fedor is me er eentje!