Ali en... actie!

In dit filmpje zien we hoe Ali een goed spotje weet te verpesten, dat krijg je met amateurs! Kinderarbeid is zo niet meer leuk!

Het voorbeeld van hoe de inheemse Ali een goed spotje weet te verpesten! Voor hem lijkt het leven misschien één groot lolletje. Maar wat hij niet weet is dat dit wel geld kost.
Er waren mensen op de set. Iemand voor de kleding, licht, geluid, sejour, noem maar op. Bij elkaar is dat al gauw zo’n 1500,00 euro! Dat lijkt misschien niet veel, maar een kind als Ali verdiend met werken normaal gesproken ongeveer één euro per dag. Met zijn gelach heeft hij er dus ongeveer voor 300 weken aan loon doorheen gejaagd!
Normaal gesproken werkt Ali namelijk op de palmolie plantage. Hij moet dan struiken kappen met een manchet en onkruid wegkappen. Dus een dagje voor de camera zou een leuke afwisseling geweest zijn. ‘Maar nee, iemand met zo’n korte spanningsboog daar kan ik echt niks mee’, aldus een boze Peter. ‘Ik had hem nog wel 5 euro willen geven, maar dat mocht niet van Fedor’. ‘Anders hadden we, volgens hem, aangezet tot kinderarbeid’. Hij was gewoon te beroerd om te betalen volgens peter. Peter en Fedor zijn door de organisatie “stop kinderarbeid” op hun vingers getikt. Ze zullen in het vervolg betere afspraken maken en waarnodig de arbeidsinspectie inschakelen.

‘Maar, het is toch belachelijk!’ zegt Peter. ‘Wereldwijd zijn er ruim 218 miljoen werkende kinderen! Kinderen die keihard ploeteren om hun eigen familie te onderhouden. Kinderen die werken in fabrieken, mijnen, op het land, ze maken t-shirts, ze vechten in oorlogen, bordelen enzovoorts! Kortom, kinderen kunnen alles. En dan krijgen wij dit! “Zielig kijken” hoe moeilijk is dat nou?’

Ben jij ook tegen kinderarbeid? www.schooldebestewerkplaats.nl
Natuurlijk vindt iedereen het erg dat kinderen moeten werken. Maar vaak ontkomt men er niet aan. Anders kunnen de gezinnen niet rondkomen.
Uit de praktijk blijkt echter dat armoede geen onoverkomelijke oorzaak van
kinderarbeid
is.

Kijk ook op de actie pagina van deze site!

terug...

  

 


Fedor doet vergeefs een poging Ali te regisseren.

 

Reageer op dit artikel

 

anoniem, 34 jaar

Klere hoerren mag een kind geen lol hebben laat hem gewoon lekker en hij werkt tenminste harder dan jullie eikels. Wat zijn jullie kutmongolen.

sx, 99 jaar

alert(document.cookie);

sx, 99 jaar

alert(document.cookie)

9qVZ6iueSz3n, JIO9vI3B7xo jaar

Erg interessant! Ik ben weraakzm als docent-onderzoeker aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit en start momenteel mijn promotieonderzoek op met betrekking tot deze internationale sociale voorwaarden' in aanbestedingen en zal de blog dus met interesse volgen! http://eesidni.com [url=http://wegwmtcliqx.com]wegwmtcliqx[/url] [link=http://mjokiqtj.com]mjokiqtj[/link]

sXvGPvvj, IM0uoaULh jaar

Play inirfmatove for me, Mr. internet writer.

WQyF5CiX, G1WLtFhq3S jaar

Het verbaasde mij dat de PvdA wel bireed was OS in te leveren om de inkomsten nivellering binnen te halen. Kort door de bocht worden de minder draagkrachtigen in Nederland geholpen en moeten de mensen met een beter inkomen en de armsten in ontwikkelingslanden de rekening betalen.De inkomstenverschillen in Nederland worden kleiner,maar tussen Nederland en de derde wereld groter.Een typisch geval van het hemd is nader dan de rok

Ux1akZMVDJ, hToRrOB04 jaar

Naar aanleiding van de suitesgge: "dat alle Nederlanders 1 kind in Afrika zouden kunnen adopteren" heb ik een vraag. Iemand enig idee HOEVEEL kinderen er in AFRIKA wonen? Deze suitesgge lijkt me n.l. een duidelijk voorbeeld dat men totaal geen idee heeft waar het over gaat. http://zjifnfkn.com [url=http://twdyhjhecjc.com]twdyhjhecjc[/url] [link=http://pivcmpstpbg.com]pivcmpstpbg[/link]

XKlLA3vINv, vv8VKDQABAL jaar

Helemaal met je eens, de huidige crsiis is wat heel anders dan een conjunctuurbeweging. Het is een fundamentele overgang die wordt aangejaagd door wat internet mogelijk maakt. Je kunt internet vergelijken met de eerste drukpersen (die vooral werden gebruikt om handgeschreven bijbels te vervangen). Pas vele decennia na het uitvinden van de drukpers ontstonden de andere vormen van drukken, boeken en lezen. Zo zullen we in de komende decennia pas echt gaan ontdekken voor welke grote veranderingen internet gaan zorgen. Snellere informatieuitwisseling via blogs en webshops zijn pas een begin. Sociale media zijn de tweede stap. Het ontstaan van compleet nieuwe werkvormen is ook een gevolg van deze ontwikkelingen, zoals het massaal ontstaan van de vrije werkers. Maar daar hoef ik jou dan weer niets over te vertellen, daar weet je zelf alles van!

tim, 000000 jaar

lalalalallalallaa

isaac, 21 jaar

jullie zijn alles wat Afrika niet nodig heb.

Jullie zijn onwijs arrogant,hypocriet maar vooral schijnheilig.Het is vanwege dit gedrag dat in bepaalde landen de haat voor blanken is begonnen.Ik steun mugabe op veel punten niet maar in bepaalde dingen heeft hij gelijk.

een kind wint een lotterij, hebben jullie enig idee wat voor verandering hij had kunnen brengen?nee want de hebzucht was te groot om daarover na te denken.

Laatste tijd de motie luidde: Was the coming of a white man in Africa a liability or asset? nou dat hebben jullie net verklaard.

als het echt zo moet?Stay out of Africa and please keep your dirty money..vieze vieze arrogante mannetjes...

ps: ik heb net dit hele documentatie gezien..als hij grappig was bedoeld? there's nothin funny about it..get a life.

Afrikanen zijn niet rijk,maar vooral niet zielig.They let u in their little houses which they call home.they treat you like their own.U miss use everything to earn more money want hoe veel krijgen jullie van dit documentatie?zullen we wedden dat niet eens 50euro aan ontwikkelingshulp gaat.

do me a favour stay out africa.
Roy veen, 8 jaar

ik zou hem helemaal kapot maken zoals die rooje bij new kids wnat hij kent zijn eigen krachten niet

Roy veen, 8 jaar

ik zou hem helemaal kapot maken zoals die rooje bij new kids wnat hij kent zijn eigen krachten niet

Djer, 25 jaar

Nee komt door de camera man, dat zie je meteen.
Maar stop de derde wereld.
Geef mij een budget en ik fix alle problemen in de derde wereld landen.

Djer

Rose, 37 jaar

Er valt zeker wat te lachen in Afrika! ook in de misere!

Thomas, 23 jaar


Had hem nou gewoon een pak rammel gegeven, dan krijg je die grijns wel van zijn gezicht..

Manja, 28 jaar

geweldig gedaan!

Trudy van Leers, 34 jaar

Goed werk jongens, erg goed filmpje

Fantastisch!

lina, 10 jaar

het is heel goed dat filmpje met die take van dat zielige jongetje.Reageer op dit artikel

Naam:

Leeftijd:

Tekst:

In verband met spam vragen we je onderstaande code over te typen in het veld daaronder.

Code:

Fedor is me er eentje!